Pàgines

dimarts, 22 de maig del 2012

Dia Internacional dels Museus al Museu d’Esperanto de Subirats


Com molts d’altres centres del món, el Museu d’Esperanto de Subirats (MES) també s’afegeix a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2012 (18 de maig) #DIM2012.
Enguany s’ofereix la possibilitat de visitar el Museu de manera gratuïta durant els dies 19, 20 i 26 de maig. Els recordem que obrim les nostres sales cada dissabte i diumenge en una visita guiada que s’inicia a les 13h. El Museu ofereix també la possibilitat de concertar altres horaris de visita.
La celebració no es limita a obrir les portes físiques del Museu a tots els interessats sino que es prolongarà i ampliarà participant en diferents activitats en les que les xarxes socials són protagonistes. Per una banda, en els propers dies el Museu aportarà una obra del seu fons al “Museu Ideal de Catalunya”, una proposta de Patrimoni. Gencat que utilitza el suport de la xarxa social Pinterest com a contenidor de les obres més destacades de museus i centres d’arreu de Catalunya. Per una altra banda, participarà en el viquiprojecte “Una joia del Museu 2012″, en el que s’elaborarà una fitxa d’algun element destacat del Museu que s’incorporarà a Viquipèdia.
L’objectiu de totes aquestes accions és apropar el món dels museus als ciutadans i compartir-hi el coneixement i la riquesa patrimonial que custodien. En aquest cas, el Museu d’Esperanto de Subirats vol incidir en el valor singular del seu divers fons, eina essencial per descobrir la història del moviment esperantista a Catalunya. Totes les activitats programades compten amb el suport del Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació d’Amics del Museu d’Esperanto de Subirats.
Els recordem que el Museu es troba al c/Zamenhof, 12 de Sant Pau d’Ordal, nucli de Subirats (Alt Penedès). Es tracta d’un centre de documentació esperantista de referència, amb una col.lecció que supera els 25.000 objectes.”

Font de la info: Cultura Penedès