Pàgines

dijous, 20 d’octubre del 2011

"El Museu d'Esperanto de Subirats (MES) viatja a Lleida

Societat - ALT PENEDÈS
Aquest dissabte a les sis de la tarda l'espai cultural i botiga La Brokanteria (C/ Caldereries, 9) de Lleida acollirà una jornada que tindrà com a referent central l'esperanto i la seva vigència actual  Al mateix temps, la convocatòria servirà per presentar un dels referents de l'esperantisme català, el Museu d'Esperanto de Subirats (MES), equipament situat a l'Alt Penedès que recull la col.lecció privada de matèria esperantista més important de l'estat espanyol i que ha esdevingut una de les deu més destacades del món.
Durant l'acte, membres de l'Associació Catalana d'Esperanto-KEA, exposaran l'orígen i característiques de la llengua, la seva evolució a Catalunya i la situació que viu actualment. L'esperanto és una llengua artificial creada l'any 1887 per Ll. Zamenhof amb la intenció de conseguir una llengua comuna que facilités l'entesa a nivell mundial. Amb una molt bona acollida inicial, diferents interessos i pressions ocasionaren el seu declivi. Actualment, disposa de més d'un milió de parlants a nivell mundial i s'ha adaptat perfectament a les noves tecnologies, estant present a Wikipèdia o disposant de mètodes d'aprenentatge on-line, per exemple.
L'acte es clourà amb la presentació de les activitats que actualment duu a terme el Museu d'Esperanto de Subirats (MES) per difondre i mantenir els valors d'aquesta llengua, que podrà ser practicada pels assistents a la jornada gràcies a unes breus nocions que rebran dels organitzadors.
Els recordem que el Museu d'Esperanto de Subirats es troba al c/Zamenhof, 12 de Sant Pau d'Ordal, un dels nuclis del municipi de Subirats, a la comarca de l'Alt Penedès." 
Més informació al 3 de vuit.cat
i també a Gencat