diumenge, 2 d’agost de 2015

Xerrada i taller a Albocàsser (Alt Maestrat)

Divendres passat, 24 de juliol, el nostre company Joan Català va fer una xerrada i un taller d’esperanto al Campament Jaume I d’Albocàsser (Alt Maestrat). Aquest campament és una activitat de SERVAS International, una organització internacional sense ànim de lucre que comprèn una xarxa internacional d’amfitrions i viatgers, és a dir, una mena de Pasporta Servofora del moviment esperantista. El propòsit d’aquesta xarxa és contribuir a la construcció de la pau mundial, la bona voluntat i la comprensió internacional facilitant els contactes personals entre gent de diferents cultures, tradicions i nacionalitats. SERVAS és una organització pacifista fundada després de la segona guerra mundial amb el concurs d’esperantistes sobre la premisa que si els pobles es coneixen no hi haurà més guerres.
A l’edició d’enguany L’Associació Catalana d’Esperanto ha estat convidada a participar en les jornades de comunicació, on es fan també tallers de ràdio i televisió, per tal d’aportar-hi coneixements sobre la llengua internacional i la seva situació en un món interconnectat. Joan Català ha comentat que els participants a la xerrada i al taller “n’han sortit molt agraïts, n’han gaudit força i han transformat el seu desconeixement en un entusiasme digne de menció”.
En acabar el taller una participant de SERVAS International i periodista de RTVE li ha fet una entrevista per a publicar l’endemà, dissabte 25, al programa “Sin Fronteras“ de Ràdio Nacional d’Espanya.
Des de l’Associació Catalana d’Esperanto volem agrair el tracte i la simpatia de les organitzadores de SERVAS i també dir-los que ha sigut un plaer participar, amb el nostre granet de sorra, en aquesta Jornada de Comunicació al Campament Jaume I d’Albocàsser.