Pàgines

divendres, 4 de març del 2011

Passejades amb història per la ciutat de Barcelona

Alumni UB organitza el cicle

«La invenció del barri Gòtic» és la primera ruta històrica del cicle Passejades amb història, que organitza el Cercle d’Humanitats d’Alumni UB «La invenció del barri Gòtic» és la primera ruta històrica del cicle Passejades amb història, que organitza el Cercle d’Humanitats d’Alumni UB
04/03/2011 El dissabte 5 de març s’inicia a Alumni UB un cicle de passejades per la ciutat de Barcelona, sota el guiatge de Dani Cortijo, llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i autor del llibre Històries de la Història de Barcelona. L’organització de l’activitat és a càrrec del Cercle d’Humanitats d’Alumni UB.

Més enllà de les restes del passat que a simple vista es poden apreciar als carrers de Barcelona, la ciutat amaga racons, llegendes i mites que sovint passen desapercebuts. El cicle Passejades amb història, que coordina Alumni UB, pretén desvetllar aquests trossets ocults del passat escampats per la ciutat.
 
«La invenció del barri Gòtic» és la primera ruta històrica d’aquest cicle i pretén mostrar com aquest barri va ser creat realment entre els segles XIX i XX, ja que gran part dels seus elements són simples recreacions (inclosa la façana de la Catedral i el pont del carrer del Bisbe). Serà, per tant, una bona oportunitat per conèixer in situ les mentides i veritats ocultes de la història d’aquesta zona de la ciutat.
 
La ruta s’iniciarà a les 10.30 h a la seu d’Alumni UB (Diputació, 250), on l’historiador Dani Cortijo explicarà quins itineraris inclourà aquest cicle, i des d’on es dirigiran els assistents cap al centre de la ciutat. La ruta finalitzarà a les 13 h.
 
Dani Cortijo és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos articles que recull el llibre 1001 días que cambiaron el mundo, i ha col·laborat en l’obra Història de l'esperanto als Països Catalans. Recull d’Articles. És, a més, autor del llibre Històries de la Història de Barcelona. Descobreixi la ciutat a través dels seus detalls més atractius (Editorial Robin Book, 2010), que neix a partir del seu blog Altresbarcelones.com i on aporta una nova visió de la ciutat a través de les diverses parts de la història. «Allà on la gent, amb presses, només veu cotxes i turistes, tu veus muralles, menestrals a peu de carrer, bombardejos, revoltes» explica Cortijo al seu blog, guanyador del Premis Blocs Catalunya 2009 en la categoria de cultura.
 
Font de la informació: Universitat de Barcelona