dissabte, 12 de febrer de 2011

Carme Bover i la Coral Tribana, premis Tres de Març 2011

Els guardons s’entregaran el proper 3 de març en un acte al Teatre de Salt.
Carme Bover rebrà el Premi Tres de Març 2011 a títol individual “com a impulsora de la Biblioteca Municipal i pel seu compromís social i de servei a la cultura”, segons es recull en l’acta del jurat. Des de l’any 1966 i fins que es va jubilar, va treballar i dirigir la Biblioteca Pública de Salt.

Des del seu lloc de treball, va organitzar i dinamitzar la biblioteca, situada llavors al carrer Manuel de Falla, definint la política del fons bibliogràfic i documental que va donar lloc a l’actual fons de la biblioteca, va treballar per aconseguir la secció infantil i per la creació de la biblioteca infantil i juvenil d’en Massagran.

Com a activista cultural, va promoure la lectura i també va organitzar diverses activitats com classes de català, d’esperanto, de francès o de cuina; conferències, recitals de cant i poesia, cursets i xerrades o exposicions de llibres, dibuix i pintura. A més, ha col·laborat amb diverses entitats de Salt, entre les que destaca la secció d’Oncolliga a Salt.

El premi Tres de Març 2011 a entitat serà per a la Coral Tribana “per la seva empenta i dedicació altruista envers el poble”. L’entitat va néixer l’any 1998 sota el nom de Coral Sant Cugat, per la iniciativa d’un grup de persones que tenien la música i el cant coral com a afició comuna. Uns anys més tard es va canviar el nom per l’actual de Coral Tribana.

Actualment, la coral està formada per 35 persones, està presidida per Amàlia Rispau i la directora és Annia Bobrick, que des de fa uns mesos ha substituït al desaparegut Xicu Petit.

Des de la seva creació, la Coral Tribana ha col·laborat activament en la promoció de la vida cultural i social de Salt i ha participat en diferents activitats com la Festa major, la Fira del Cistell, la Diada de l’Onze de Setembre o Sant Jordi. A més, ha pres part en trobades i ha ofert actuacions en diferents municipis, entre els quals la ciutat alemanya de Lingen, agermanada amb Salt. També ha organitzat la Trobada de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya, que es va celebrar a Salt i de la qual és integrant.

El jurat dels Premis Tres de Març està presidit per l’Alcaldessa, Iolanda Pineda, i hi són, com a vocals, el regidor de Cultura, Carles Borrell; els portaveus dels grups municipals, i quatre representants dels guardonats amb els premis en edicions anteriors.

El Premi Tres de Març és una distinció creada per al reconeixement públic de la persona individual i d’una entitat de Salt que s’hagi distingit per la seva activitat o les seves iniciatives relacionades amb la promoció de la vida cultural i cívica de la vila. Des de la creació dels guardons, l’any 1988, l’han rebut, entre altres, l’artista Jordi Gispert, el llibreter Guillem Terribas o els activistes culturals Marcel·la Tubert i Ramon Torramadé, a títol individual, i Ràdio Salt, els Marrecs de Salt, els Diables d’en Pere Botero o Salt Sardanista, com a entitats.
Font de la informació: Gironainfo.cat